BackTrack 5 dikeluarkan secara rasmi

Backtrack 5 (code named “REVOLUTION“) dikeluarkan secara rasmi pada 10.5.2011. BackTrack 5 adalah berdasarkan Ubuntu Lucid (10.04 LTS),  support kedua-dua 32bit dan 64bit. BT 5 boleh didapati dalam banyak jenis dan variasi bergantung kepada cara anda mengunakannya..

GNOME -

  • 32bit ISO
  • 32biit VM
  • 64bit ISO
  • ARM IMG

KDE -

  • 32bit ISO
  • 64bit ISO

Ia boleh didapati melalui .torrent file atau direct link di BackTrack website

atau download direct link di bawah..

http://mirrors.rit.edu/backtrack/BT5-GNOME-32/BT5-GNOME-32.iso
http://mirrors.rit.edu/backtrack/BT5-GNOME-64/BT5-GNOME-64.iso

http://mirrors.rit.edu/backtrack/BT5-KDE-32/BT5-KDE-32.iso
http://mirrors.rit.edu/backtrack/BT5-KDE-64/BT5-KDE-64.iso

http://mirrors.rit.edu/backtrack/BT5-GNOME-ARM/BT5-GNOME-ARM.7z
http://mirrors.rit.edu/backtrack/BT5-GNOME-VM-32/BT5-GNOME-VM-32.7z

About these ads

~ by nafis_yahaya on May 12, 2011.

4 Responses to “BackTrack 5 dikeluarkan secara rasmi”

  1. [...] Download Backtrack 5 [...]

  2. ape beza antara GNOME dan KDE?

    • Cuma beza dari segi desktop appearance shj, yg lain sama je..
      Pendapat aku, KDE appearance boleh kata lebih menyerupai windows la.. Jadi bagi orang yang dh terbiasa guna window (cthnya aku sendiri) lebih prefer guna KDE berbanding GNOME. walau apa pun, kedua-dua Gnome dan KDE memang menarik..

      klu nak tau lebih mendalam ttng beza antara Gnome dan Kde, try check link kat bawah ni…
      http://www.psychocats.net/ubuntu/kdegnome

  3. [...] Download Backtrack 5 [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: